fbpx
Сьогодні
16:06 10 Сер 2019

Джемілєв запропонував кандидатуру на посаду уповноваженого президента у справах кримських татар

Фото ОПУ

Національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв на зустрічі президента України Володимира Зеленського з представниками кримськотатарського народу запропонував кандидатуру голови Меджлісу кримських татар Рефата Чубарова на посаду уповноваженого президента у справах кримських татар.

«Я сказав, що існування посади уповноваженого президента у справах кримських татар доцільне. Як уповноваженого я запропонував Рефата Чубарова. Побажання ми також передали в письмовій формі», – сказав Джемілєв у коментарі Крим.Реалії.

Чубаров підтвердив, що це питання обговорюється і «рішення буде за президентом».

Також Джемілєв і Чубаров запропонували Зеленському порушити на міжнародній арені питання запровадження постійної моніторингової місії в анексованому Росією Криму. Про це йшлося на зустрічі президента з представниками кримськотатарського народу, повідомляє офіс гаранта.

Завданням для моніторингової місії стане фіксація на півострові всіх порушень прав людини. Як уточнили Чубаров і Джемілєв, право фіксувати порушення прав людини вже мають Моніторингова група ООН з прав людини та Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, яка працює на Донбасі.

"Вона має мандат в усій Україні, але її не допускають до Криму. Нам треба наполягати всюди, на всіх майданчиках, де ми можемо, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має право в'їжджати до Криму", – заявив Чубаров.

Зазначимо, що зараз окупаційна влада РФ не допускає міжнародні моніторингові місії з прав людини на тимчасово окупований півострів.

Раніше повідомлялося, що Зеленський зустрівся з представниками кримськотатарського народу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: