fbpx
Сьогодні
11:38 09 Сер 2019

У Львові відкриють станцію компостування органіки

У Львові на вулиці Пластовій, що поблизу території майбутнього сміттєпереробного заводу буде функіонувати станція компостування органіки вже з цього місяця.

Про це повідомляють у Львівській міській раді.

Механізована станція компостування зможе забезпечити переробку 30 000 тонн органічних відходів на рік.

Ідею відкриття станції компостування, яку запропонували львівські екоактивісти, підтримало ЛКП "Зелене місто". Відтак, уже найближчим часом у місті почнуть встановлювати спеціальні контейнери для збору "мокрих" відходів: у них збиратимуть харчові та зелені відходи. Із них робитимуть корисний компост, який можна буде використовувати як добриво. Такі станції переробки органіки абсолютно екологічні та успішно працюють в інших європейських містах.

"Ефективність роботи майбутнього сміттєпереробного заводу напряму залежатиме від того, як якісно у місті буде налагоджений роздільний збір відходів. Важливо, щоб відходи у контейнерах не перемішувалися, а збиралися та привозилися на завод окремо. Відтак, робота станції компостування стане початком сортування відходів у Львові, а мешканці міста матимуть перехідний період, щоб навчитися та звикнути до нової системи вивезення сміття, адже через два роки на вулицях стоятиме вже значно більше контейнерів, призначених для тих чи інших відходів", — розповів директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря.

Раніше львів'яни розробили додаток, що допоможе прибрати Карпати.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: