fbpx
Сьогодні
12:09 09 Сер 2019

У Британії планують побудувати житло із морських контейнерів

У Британії побудують житловий район з мікробудинків, спроектованих з морських вантажних контейнерів із "зеленими" дахами.

Дозвіл на втілення проекту отримала компанія Fraser Brown MacKenna Architects з англійського Ейлсбері, передає budport.com.ua.

Недороге житло планують зводити на маловикористовуваних ділянках землі, де зараз розташовані гаражі.

Англійське архітектурне бюро розробило проект будинку площею 26,2 кв. метра з морського вантажного контейнера, який обходитиметься дешевше, збиратиметься за межами майданчика і не завдаватиме шкоди навколишньому середовищу.

Економічні мікробудинки зі студією і однією спальнею будуть здаватися в оренду як соціальне житло або житло для студентів.

Енергозбереження забезпечуватиметься теплоізоляцією по всьому периметру контейнера і подвійним склінням з обох фасадів будинку, а система "зелених" дахів з попередньо вирощеного седума не тільки утеплить, але й зробить нові будинки "живими".

У Британії планують побудувати житло із морських контейнерів

"Різнобарвний асфальт і геометричне мощення навколо забудови перетворять район з недостатньо використовуваного "антисоціального" в затишну "домашню зону", – кажуть архітектори.

Для створення плаваючого кафе студія FBM Architects вже використовувала транспортні контейнери, доступність і модульність яких підходить для недорогих і швидких у збірці конструкцій.

Нагадаємо, у Львові збираються відкрити станцію компостування органіки.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: