fbpx
Сьогодні
10:40 09 Сер 2019

Супрун розповіла, звідки береться зайва вага

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що є низка причин появи зайвої ваги.

Про це вона розповіла у Фейсбуці.

"Часто рішення позбуватися зайвої ваги є дуже складним, бо уява відразу малює пекельні тренування та харчування одними лише салатами. Насправді перш ніж вирішувати худнути, важливо зрозуміти, звідки береться зайва вага і вже виходячи з цього формувати план схуднення", – стверджує пані Уляна.

Отже, джерела зайвої ваги такі:

  1. Традиції харчування в сім'ї
    "Якщо у сім'їі прийнято їсти без огляду на почуття голоду і ситості, дітей змушують їсти, вдома завжди є цукерки, чай з цукром чи перекус бутербродом не вважаються їжею, багато смажать, мало їдять овочів — у дитини формується нездорове уявлення про їжу".
  2. Здоровий сон
    "Хронічний брак сну призводить і до "нічного дожору", і до порушення роботи гормональної системи, що контролює ситість та відкладення жирових покладів".
  3. Гормональне здоров'я
    "На нашу вагу та схильність утворювати підшкірні чи вісцеральні запаси жиру впливає низка гормонів: гормони щитоподібної залози, статеві гормони, соматотропін (гормон росту), кортизол, інсулін, лептин і адипонектин".
  4.  Генетика
    "Людям, батьки яких мали індекс тіла 30 чи більше, слід з юності бути уважними зі своєю вагою. Навіть у разі генетичної схильності до ожиріння йому можна запобігти збалансованим харчуванням і тренуваннями".
  5. Психічні розлади
    "Депресія, низька самооцінка, порушення настрою без депресії, чи обсцесивно-компульсивний розлад супроводжують більшість випадків нервової булімії (напади переїдання, після яких від їжі в шлунку чи ваги рішуче позбуваються) чи анорексії (нав'язливого прагнення важити дедалі менше)".
  6. Збалансованість раціону
    "Слід прагнути раціону, в якому є багато різних овочів, сирих та приготованих, фрукти і ягоди, риба, м'ясо і бобові, горіхи і насіння, жири рослинного і тваринного походження, і зовсім трохи солодощів, алкоголю чи ковбасних виробів".
  7. Брак фізичної активності

Також Супрун наголосила, що деяка їжа не може бути як самостійна складова раціону. Сюди вона віднесла, зокрема, каву із солодощами, солодкий сніданок та часті перекуси.

Раніше з'явився сайт, на якому зібрані всі поради Супрун.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: