fbpx
Сьогодні
17:28 08 Сер 2019

У Китаї розробили незвичайного підводного робота у формі ската

Фото news. cn

Китайські дослідники з Північно-Західного політехнічного університету розробили робота у формі ската манти або морського диявола.

Новий робот може махати крилами і плисти під водою, повідомляє агентство Сіньхуа.

Скат манта володіє унікальним механізмом руху з такими характеристиками, як висока ефективність руху, висока мобільність і стабільність, низький рівень шуму і велика вантажопідйомність.

Дослідники створили прототип біоніченого м'якого робота, змодельованого за формою і рухами манти. Прототип з розмахом крил в 80 см підживлюється від літієвої батареї і може плисти зі швидкістю до 1,85 км / год.

«Наша команда також розробляє прототипи, які можуть занурюватися на глибину до 1000 метрів і працювати безперервно протягом місяця», — сказав керівник проекту Пань Гуан, який є також головою Навігаційного інституту при даному університеті.

По завершенні розробки робот може бути використаний для виконання пошукових операцій, спостереження за океанічним середовищем і проведення підводних наукових досліджень, повідомив Пань Гуан.

Команда вчених буде тестувати робота в озерних умовах найближчим часом і в відкритому океані майбутнього року. Вони також планують розмістити на роботі більше датчиків візуального та звукового спостереження для подальших досліджень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: