fbpx
Сьогодні
12:43 08 Сер 2019

Справа "Ротердаму +": НАБУ оголосила підозру 6 особам

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру 6 особам, зокрема екс-голові та члену НКРЕКП, у так званій справі "Ротердам+".

Про це повідомляє прес-служба САП у Фейбуці.

"8 серпня повідомлено про підозру 6 особам, серед яких колишні голова та член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, зловживання яких завдали понад 18 мільярдів 868 мільйонів гривень збитків", – йдеться у повідомленні.

Наразі підозра вручена 2 особам – начальнику управління енергоринку НКРЕКП та чинному директору ДП "Оператор ринку", який у період запровадження "Роттердам+" був членом НКРЕКП.

Четверо інших підозрюваних (начальник відділу НКРЕКП, керівник управління НКРЕКП, заступник комерційного директора однієї з приватних компаній групи – ключового оператора ринку теплогенерації України та директор департаменту однієї з компаній зазначеної групи) наразі перебувають за межами України. Їм повідомили про підозру заочно та викликали для проведення слідчих та процесуальних дій.

Дії усіх підозрюваних кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки).

Розслідування встановило, що екс-голова та екс-член НКРЕКП за попередньою змовою з групою інших осіб розробили та у 2016 році прийняли необґрунтований регуляторний акт, так звану "формулу Роттердам+".

Цим документом вони створили умови для штучного зростання ціни продажу електричної енергії в Оптовий ринок електричної енергії, чим завдали державі збитків на 18,9 мільярда гривень.

Досудове слідство у провадженні триває. Наразі НАБУ встановлює усіх осіб, що причетні до скоєння злочину та вживає заходів для відшкодування завданої шкоди.

Нагадаємо, раніше НАБУ провадило розслідування схем продажу неліквідного вугілля зі США за ціновою формулою "Ротердам+" енергохолдингом "Дтек".

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: