fbpx
Сьогодні
10:19 08 Сер 2019

Штурм резиденції Атамбаєва: спецназ не зміг схопити екс-президента, є 35 постраждалих та вбитий

Усі співробітники правоохоронних органів покинули селище Кой-Таш, де знаходиться будинок колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва. За час сутичок постраждало 36 осіб.

Про це повідомляє Громадське.

Як повідомляє видання Kloop, силовики залишили Кой-Таш приблизно о 3:30 ночі за місцевим часом. Із дороги, що веде до резиденції 4-го президента, почали знімати оточення.

Спецназ не зміг затримати Атамбаєва в його резиденції у селі Кой-Таш, поблизу Бішкека — його прихильники змогли відтіснити силовиків і взяли у заручники шістьох оперативників.

"В ході переговорів із прихильниками Атамбаєва, які обіцяли звільнити до ранку шістьох співробітників спецназу, прийнято рішення відкликати усіх співробітників, які знаходяться в селищі Кой-Таш", — повідомив заступник голови МВС Киргизстану Курсан Асанов.

Під час штурму загинув 22-річний спецназівець. Влада звинуватила у його загибелі прихильників Атамбаєва — за версією спецслужб, причиною смерті міг бути постріл зі снайперської гвинтівки у груди.

Пізніше Алмазбек Атамбаєв зізнався, що стріляв під час штурму 7 серпня, коли спецназ штурмував його резиденцію.

За його словами, він стріляв «вгору, п'ять-шість разів».

"Рикошет був або попав, я не знаю, намагався ні у кого з [спецназу] не потрапить, але хтось їх весь час підштовхував вперед. Я відразу попереджав, що буду чинити опір. Відкрито кажу, щоб потім нікому з [моїх прихильників] це не вішали", — заявив він.

За словами експрезидента, його прихильники не мали зброї.

Міністерство охорони здоров'я Киргизстану стверджує, що "до організацій охорони здоров'я всього надійшло 36 постраждалих" після сутичку біля будинку екс-президента, про що передає "Інтерфакс-Україна".

Серед постраждалих 15 осіб – співробітники силових структур з різними травмами (вогнепальні поранення, закриті черепно-мозкові травми, струс мозку).

Один спецназівець був доправлений на операцію, але, незважаючи на всі реанімаційні заходи, помер.

Нагадаємо, від учора, 7 серпня, в селі Кой-Таш у 20 кілометрах від Бішкека спецназ Держкомітету нацбезпеки проводить операцію із затримання колишнього президента Алмазбека Атамбаєва.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: