fbpx
Сьогодні
09:08 08 Сер 2019

Плогінг набирає популярності в Україні: у Вінниці відбувся забіг зі збору сміття

У Вінниці влаштували масову екопробіжку із прибиранням сміття – і зібрали майже 2 тисячі скляних та пластикових пляшок, а також 600 кг відходів, які не підлягають переробці.

Про це повідомляє Моя Вінниця.

Ініціаторами екопробіжки стали учасники спортивного клубу "Вінницькі Вовки".

Плогінг у Вінниці

"Сьогодні плогінг вже досить поширене явище у країнах Європи, тож ми захотіли організувати щось подібне й у Вінниці, – пояснює організатор екопробіжки, віце-президент СК "Вінницькі Вовки" Євген Хомин. – Зараз у нас міжсезоння, ігор немає, і ми подумали, чому б не зробити щось корисне та приємне для нашого міста і нас самих".

На заклик відгукнулось більше сотні екосвідомих та активних громадян, яким за кілька годин вдалось прибрати парк "Бригантина", територію набережної та частину пляжу "Хімік", а також посортувати і здати зібране сміття. В цьому допомогли активісти із вінницької сортувальної станції "Eco Hope", які розповіли як правильно збирати сміття для того, щоб в подальшому можна було використати вторинну сировину для переробки.

Плогінг у Вінниці

Кошти, отримані за здачу відходів, передадуть в одну з місцевих шкіл, де заплановано відкриття сортувальної станції.

По завершеню учасники провели спортивні розваги та смачний пікнік.

Плогінг у Вінниці

"Вінницькі Вовки" стверджують, що не збираються зупинятись, готують вже нові заходи і запрошують до участі в них усіх бажаючих.

Довідка.

Плогінг – новий рух серед еко-активістів та фізично активних людей. Концепт доволі простий – замість пробіжки засміченими вулицями, бігуни беруть із собою пакет та під час заняття прибирають узбіччя. Сам термін "плогінг" складається зі шведського plocka upp, тобто підбирати, та англійського jogging – біг підтюпцем.

За даними фітнес додатку Lifesum, що допомагає відстежувати спалені калорії, таке заняття набагато ефективніше, ніж простий біг. Оскільки плогінг вимагає активних рухів руками (для збору сміття та триманні пакету) за півгодини людина може спалити у середньому 288 калорій. До порівняння, за той же час пробіжка допоможе позбутись 235 калорій.

Плогінг шириться соціальними мережами: зокрема, у Instagram за хештегом #plogging можна побачити понад 4 тисячі дописів. А у Facebook користувачі створюють групи, де діляться порадами та обмінюються досвідом нового руху.

Нагадаємо, у червні подібний захід відбувся і в Києві.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: