fbpx
Сьогодні
22:36 08 Сер 2019

Новий голова Херсонської ОДА заявив, що не спілкується з фігурантами справи Гандзюк і готовий допомагати слідству

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв заявив, що не перебуває в дружніх стосунках і не спілкується з фігурантами справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Гусєв повідомив в ефірі Радіо НВ, що готовий сприяти слідству в розслідуванні цього злочину.

У той же час, за словами чиновника, Херсонська облдержадміністрація не може посприяти роботі правоохоронних органів.

«На жаль, обласна адміністрація, яку я очолюю в області, жодним чином цьому поки що не може сприяти. А якщо я зможу сприяти, обов'язково буду це робити», – сказав Гусєв.

Також чиновник прокоментував інформацію про свій можливий зв'язок з головою Херсонської облради, підозрюваного в організації вбивства Гандзюк, Владиславом Мангером.

«У 2017 році міжнародне об'єднання, міжнародна громадська організація Земляцтво Херсонщини запросила мене на збори, запропонували очолити Земляцтво. Перед тим, як обирали мене президентом, визначили раду Земляцтва. Традиційно до складу ради Земляцтва ввійшло керівництво області (мається на увазі голова обласної адміністрації, голова обласної ради). І я очолив організацію. Я не маю і не мав ніколи дружніх стосунків ні з головою обласної ради, який працює зараз і знаходиться під слідством, ні з колишнім головою обласної державної адміністрації, ні з його заступником. Для того щоб зняти всі питання, я ще перед призначенням прийняв рішення вийти з організації. На сьогоднішній день я не є головою чи президентом міжнародного об'єднання Земляцтво Херсонщини», – повідомив Гусєв.

13 липня Зеленський офіційно представив нового голову Херсонщини Гусєва.

Також Зеленський назвав умову, за якою звільнить нового керівника Херсонщини вже до кінця року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: