fbpx
Сьогодні
19:47 08 Сер 2019

Люксембург стане першою європейською країною, яка узаконить марихуану

Фото The GrowthOp

Міністр охорони здоров'я Люксембургу підтвердив плани щодо узаконення марихуани і закликає сусідні країни послабити свої закони стосовно заборони на наркотики.

Про це повідомляє The Guardian.

"Політика заборони, яка була у нас протягом останніх 50 років, не спрацювала. Заборони навпаки спонукають ще більший інтерес. Я сподіваюся, що у всіх нас буде більш неупереджене ставлення до наркотиків", — сказав в інтерв'ю Етьєн Шнайдер.

Очікується, що придбати канабіс зможуть жителі старше 18 років. Відбуватися це буде на законних підставах. Держава регулюватиме виробництво і розподіл через агентство з канабісу.

Законопроект хочуть представити до кінця цього року, в ньому буде додаткова інформація про види канабісу, які будуть продаватися, і про рівень податку, який накладатиметься.

Наголошується, що туристам продавати коноплі не будуть. Домашнє вирощування також, ймовірно, буде заборонено.

Неповнолітні у віці від 12 до 17 років не будуть піддаватися кримінальному переслідуванню за зберігання п'яти або менше грамів канабісу. У разі перевищення допустимої дози зберігання, вони піддадуться "суворому покаранню", згідно з проектом документа.

В Нідерландах — країні, яка найбільше асоціюється з вільним вживанням канабісу для розваги, його рекреаційне використання, зберігання і торгівля технічно незаконні. В країні існує "політика толерантності" або gedoogbeleid. Влада дозволяє ліцензованим кав'ярням продавати канабіс у своїх приміщеннях і зберігати 500г на місці в будь-який час. Поліція не переслідує осіб, у яких є до п'яти грамів канабісу. Однак, оскільки виробництво залишається незаконним, кавашопи часто змушені вести справи з кримінальними бандами, щоб добувати марихуану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: