fbpx
Сьогодні
20:37 08 Сер 2019

Кримські окупанти продовжили тримання під вартою важкохворого Бекірова

Фото Anton Naumliuk

"Верховний суд Республіки Крим" продовжив Едему Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 жовтня.

Про це повідомила Уповноважена з прав людини Людмила Денісова на сторінці у Facebook.

"Судилище окупаційної влади Криму над українським громадянином не припиняється. Захисники пана Бекірова надали всі необхідні для зміни запобіжного заходу на домашній арешт документи (щодо стану здоров'я, наявності житла на території Криму). Однак тримання під вартою вперто продовжують, не забезпечивши тяжкохворій людині відповідний медичний догляд і не допускаючи незалежних лікарів", – йдеться у дописі українського омбудсмена.

Вона також повідомила, що 15 серпня цей же "Верховний суд Республіки Крим" вирішуватиме, який місцевий суд має розглядати кримінальну справу по суті – "Красноперекопський районний суд Республіки Крим" чи «Центральний районний суд м. Сімферополя".

"Етапування до Красноперекопська Едем Бекіров у своєму стані здоров'я (І група інвалідності, критичний рівень цукру в крові, гіпертонія, запалення підшлункової, нестерпний біль у спині, трофічна виразка на лівій нозі) може не витримати. Він уже заявив про оголошення голодування, якщо рішення про його переміщення до ізолятора тимчасового тримання Красноперекопська буде прийняте", – повідомила Людмила Денісова та наголосила, що лише тиск міжнародної спільноти на РФ може врятувати життя нашого громадянина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: