fbpx
Сьогодні
15:17 07 Сер 2019

Зеленський не буде підписувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною, - торгова представниця України

Торгова представниця України Наталія Микольська зазначила, що під час свого візиту президент України Володимир Зеленський не буде підписувати Угоду про вільну торгівлю, як про те анонсували деякі ЗМІ.

Про це вона повідомила у Твіттері.

Микольська повідомила, що через візит Президента Зеленського до Туреччини з'явились різні коментарі і спекуляцій в ЗМІ щодо укладення Угоди про вільну торгівлю Україна – Туреччина. Вона наголосила на деяких моментах, які унеможливлюють цю подію.

  1. Переговори щодо Угоди не завершені і тому угода "не знаходиться на стадії підписання". Угода не була ні парафована, ні укладено жодного меморандуму про завершення перемовин;
  2. В рамках візиту Президента цю угоду укладено бути не може, оскільки підписанню угоди передує ряд внутрішньо-державних процедур, які як мені відомо не проводились;
  3. в Офісі Президента розуміють, що опрацювання та укладення таких угод ж важливою компетенцією Кабміну. Зеленський має дочекається призначення нового Уряду, профільного Міністра, а також Голови переговорної делегації і позиції щодо стану переговорного процесу і угоди загалом.

"Сподіваюсь, що в світлі нових підходів пан Зеленський утримається від: "Ми укладемо угоду до…" (як це робили всі попередники, і жодного разу не дотримались термінів), а заявить : "Ми укладемо угоду тоді, коли досягнемо умов, які відповідають інтересам України і насамперед українського бізнесу бізнесу", – зазначає торгова представниця.

Нагадуємо, сьогодні Зеленський перебуває із офіційним візитом до Туреччини.

 

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: