fbpx
Сьогодні
08:42 07 Сер 2019

Загибель військових біля Павлополя: Україна розробляє план дій у відповідь

В Україні зараз розробляється план дій у відповідь на порушення бойовиками "хлібного перемир'я", в результаті якого вчора біля Павлополя загинули четверо українських військовослужбовців.

Про це розповів представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Роман Безсмертний, передає UATV.

"За час, який минув з 10:20, коли відбувся цей обстріл, працював апарат Ради національної безпеки і оборони України, Офіс президента, велися телефонні розмови з СММ ОБСЄ. Зараз розробляється комплекс заходів і кроків, які будуть зроблені в найближчі кілька годин. Не виключено, що 7 серпня можуть відбутися позачергові збори ТКГ", – розповів він.

"Трагічний обстріл стався в світлий час доби, коли працювала система спостереження СММ ОБСЄ. Якщо відеокамери в цьому секторі не були знищені, то через деякий час Україна зможе отримати точну інформацію про те, що насправді відбулося", – підкреслює Безсмертний.

"Звичайно, це вплине на розвиток ситуації в Мінську, перш за все, в сегменті безпеки. Зрозуміло, що в таких умовах робити якісь кроки, здатні зняти напругу, буде дуже важко, а може навіть і неможливо", – відзначає представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ.

"Ситуація на Донбасі після такого порушення бойовиками припинення вогню може загостритися", – акцентує він.

Нагадаємо, 6 серпня, попри «хлібне перемир'я», бойовики вбили чотирьох українських військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: