fbpx
Сьогодні
16:11 07 Сер 2019

Площа сибірських пожеж продовжує збільшуватися

Фото: DW

За різними даними, на сьогодні на сході Росії горять ліса на території від 2,5 мільйона до 4,5 мільйона гектарів. Через відсутність дощів покращення ситуації не очікують.

Про це повідомляє DW.

Як стверджує російське федеральне агентство "Авіалісохорона", площа лісових пожеж у Сибіру продовжує зростати. За минулу добу площа пожеж зросла на 23 тисячі гектарів, а пожеж на віддалених територіях, де гасіння не проводять, – на 45 тисяч гектарів.

Згідно з супутниковими даними агентства Рослісгосп, на сьогодні пожежа охопила загалом 4,5 мільйона гектарів, в офіційному зведенні "Авіалісоохорони" наводиться цифра у 2,51 мільйона гектарів. У російському представництві міжнародної організації Greenpeace повідомили, що при цьому гасять пожежі на території лише 140,2 тисячі гектарів, що становить шість відсотків площі палаючих пожеж.

Як повідомило міністерство оборони РФ, за останню добу армійська авіація ліквідувала 30 пожеж в Іркутській області. Гасіння проводять за допомогою вертольотів Мі-8. За даними головного управління МНС РФ, в Іркутській області, в зоні задимлення розташовані 37 населених пунктів. При цьому через відсутність дощів покращення ситуації не очікують.

Раніше Рубрика розповідала, чим загрожують такі пожежі для екології планети.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: