fbpx
Сьогодні
16:27 07 Сер 2019

Отримання дозволу на відвідування Криму для кримських татар буде спрощено, - Зеленський

Фото: Ukrinform

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що незабаром законодавчо затвердять Положення про спрощення отримання дозволу для відвідування окупованого Криму.

Про це він сказав під час виступу на відкритті офісу кримських татар у Анкарі, повідомляє Укрінформ.

"Ми не втомимось привертати увагу міжнародної спільноти до порушення прав кримських татар окупаційною російською владою в Криму, а також уважно вивчаємо проблеми кримських татар-переселенців, що вимушені були покинути Крим через російську агресію. Запевняю всіх вас: Україна не залишить переселенців сам на сам з їх проблемами. Також ми розуміємо, як важливо для вас відвідувати родичів та рідну землю. Найближчим часом на законодавчому рівні буде затверджено Положення, яке спростить отримання дозволу для відвідування Криму", – сказав Зеленський.

Зеленський подякував Туреччині за солідарність з Україною. Президент у своїй промові згадав депортацію кримських татар.

Він також повідомив, що нинішнє становище Криму, його анексія Росією буде сьогодні однією із тем на зустрічі з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Насамкінець Зеленський заявив, що Крим обов'язково повернеться до України і роз'єднані кримськотатарські родини зберуться за одним столом.

Нагадуємо, сьогодні Зеленський перебуває із офіційним візитом до Туреччини.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: