fbpx
Сьогодні
18:36 07 Сер 2019

Липень цього року став найспекотнішим місяцем в історії

Липень 2019 року визнаний найтеплішим місяцем за весь період спостережень. Цю інформацію підтвердили супутникові спостереження

Таку оцінку зробили науковці європейської служби зі зміни клімату Copernicus, передає ВВС.

У глобальному вимірі липень 2019 року був на 0,04 градуси за Цельсієм теплішим, ніж у попередньому найтеплішому місяці – липні 2016 року.

Науковці вказують, що це найсвіжіше свідчення безпрецедентного потепління, яке переживає Земля.

Хвилі неймовірної спеки фіксувались по всій Європі, так само незвично високі температури були і в Північному полярному колі.

Дослідники вказують, що липень традиційно є найтеплішим місяцем року. Але різниця в 0,04 градуса між липневою температурою 2016-го та 2019 років є незначною, зазначають Copernicus.

На думку доктора Фрея Ваборга з Європейської служби зі зміни клімату Copernicus, ця тенденція триватиме.

"Цей конкретний місяць був дуже теплим, але не це найголовніше. Всі місяці протягом 2019 року були рекордно теплими, якщо порівнювати їх з даними за минулі роки. І ця тенденція навряд чи зупиниться, якщо ми не зробимо щось для скорочення викидів парникових газів", — підкреслив він.

Водночас, температура в 2019 році на 0,56 градуса більша, ніж середня температура між 1981 та 2010 роком, а також на 1,2 градуса тепліша, ніж в доіндустріальні часи.

За даними Copernicus, червень 2019 року був найжаркішим червнем в історії спостережень за погодою.

У своїх дослідженнях Copernicus, який фінансується ЄС, спирається на супутникові дані.

Хоча дослідники не можуть напряму пов'язати нові позначки зі зміною клімату, проте серед вчених є загальне розуміння, що викиди діоксиду вуглецю від людської діяльності роблять нові температурні рекорди більш імовірними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: