fbpx
Сьогодні
22:50 07 Сер 2019

Бабак може очолити Комітет з питань науки і освіти у новій Раді

Сергій Бабак

Народний депутат від політсили «Слуга народу» Сергій Бабак очолить парламентський Комітет з питань науки і освіти.

У команді президента Володимира Зеленського він вже виступав в якості експерта відповідного напряму.

Бабак — доктор технічних наук, кандидат економічних наук. Економічну освіту здобув в Київському національному економічному університеті та в Единбурзькому університеті Нейпіра. Також закінчив юридичний факультет Університету новітніх технологій і Ужгородський національний університет за спеціальністю психологія.

Новообраний народний депутат є директором освітніх програм в Українському інституті майбутнього. Серед раніше займаних посад в освітній сфері – член Національного агентства щодо забезпечення якості вищої освіти, проректор і радник ректора Університету новітніх технологій.

У той же час в науковому середовищі Бабаку дорікали в плагіаті — так, згідно з інформацією доктора філософських наук Тетяни Пархоменко, як мінімум одна публікація за темою дисертації містила частини тексту авторства студента з РФ Олександра Данилова.

«Я міг би довго розповідати, що моя докторська дисертація пройшла всі перевірки, була оприлюднена в установлені терміни до захисту, обговорена, детально проаналізована, проголосована на спецраді і пройшла експертну раду в МОН. Але скажу просто — результат моєї роботи існує фізично», — зазначив він в інтерв'ю порталу Освіта.

Новий парламентарій веде профільний телеграм-канал UIF: Future of Education, в якому розповідає про освітні та технологічні тренди, стипендії, гранти та програми в науковій та освітній сфері.

Бабак вважає, що ЗНО на 99% виконує свою функцію: забирає корупцію при вступі. Але він проти, щоб ЗНО поширювали на школи, особливо на 9 клас.

Він виступає за продовження реформи "Нова українська школа", але стверджує, що її слід проаналізувати і провести "роботу над помилками".

Бабак також за скорочення університетів: "Ми не та країна, яка може утримувати 212 державних та комунальних університетів. Потрібно зменшити їхню кількість, зокрема шляхом об'єднання, і збільшити фінансування".

Науку, за його словами, теж слід реформувати, але фінансування на неї не зменшувати, а збільшувати.

Захоплюється автомобільними перегонами, бере участь в національних чемпіонатах.

Бабак – син екс-ректора Національного авіаційного університету.

Також новообраний нардеп називав «абсолютно реальними» розрахунки експерта команди Володимира Зеленського про те, що нібито для забезпечення зарплат вчителям на рівні $4 тисяч на місяць вистачить лише $200 млн на рік. Пізніше в команді новообраного президента визнали помилку в обчисленнях. Насправді відповідні витрати склали б більше $21,5 млрд на рік більше.

Нагадаємо, у Трускавці після візиту Зеленського до новообраних депутатів "Слуги народу" стали відомі прізвища майбутніх очільників комітетів у Верховній Раді.

Раніше повідомлялося, що Разумков заявив, що "Слуга народу" запропонує його на спікера Ради, а на посаду першого заступника Верховної Ради представника президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука.

Також Арахамія очолить фракцію "Слуга народу", яку згодом поділять на 15 груп.

Партія "Слуга народу" попередньо визначилася із заступниками голови фракції.

Зазначимо, що партію "Слуга народу" очолить Олександр Корнієнко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: