fbpx
Сьогодні
14:27 06 Сер 2019

С14 виграла суд проти Громадського

Господарський суд Києва задовольнив позов праворадикальної організації С14 проти Громадського телебачення через публікацію, в якій С14 характеризується як "неонацистська" організація. 

Громадське вже заявляє, що збирається оскаржить рішення.

Суддя Юлія Картавцева зазначила, що інформація, розповсюджена Громадським "шкодить репутації" С14 і зобов'язала Громадське спростувати інформацію шляхом публікації рішення суду та стягнути на користь С14 3,5 тис грн судового збору.

"Рішення є помилковим і незаконним, воно запроваджує кричущу тенденцію, яка пригнічує свободу слову. Ми будемо його оскаржувати", — зазначила адвокатка Громадського телебачення Оксана Чайковська.

"Ми здивовані таким рішенням, воно не лише суперечить судовій логіці, але і є небезпечним прецедентом для інших ЗМІ і для свободи слова загалом. Громадське несе відповідальність за свої матеріали, посилаючись на закони, експертні думки і усталену практику, тому, звичайно, ми будемо оскаржувати це рішення в усіх інстанціях, ми переконані у своїй правоті і професійності", — каже головна редакторка Громадського Ангеліна Карякіна.

С14 відмовилися коментувати рішення суду Громадському. Наразі, жодної інформації про судовий вирок від організації немає.

"Позиція С14, що вони не є за своєю діяльність, за характером своєї діяльності неонацистською групою. Вони є націоналістичною групою, але в жодному разі не є неонацистською", — заявляв адвокат організації С14 Віктор Мороз у попередніх судових засіданнях. За його словами те, як Громадське назвало організацію — шкодить діловій репутації С14.

Громадське телебачення продовжує обстоювати позицію, що не допустило жодних порушень, характеризуючи організацію "неонацистською". Вони підкріплюють це тим, що подібний термін до С14 вживався і у іноземних виданнях, як Reuters, The Washington Post, а також державними органами інших держав — наприклад, парламентом Великої Британії.

"Відповідну оцінку (діяльності подібних угрупувань, – ред.) дають експерти, що вивчають праворадикальні рухи", – підкреслюють у Громадському.

Раніше Держдеп США висловив думку, що С14 і "Азов" розпалюють ненависть в Україні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: