fbpx
Сьогодні
17:48 06 Сер 2019

Графічний роман донецького художника про виживання і терор в ОРДЛО випустили на 10 мовах

Графічний роман відомого донецького художника Сергія Захарова «Діра» про виживання і терор в ОРДЛО тепер буде шокувати світ.

За підтримки Мінінформполітики, цю книгу переклали і видали вже на понад 10 мовах, а тепер презентують в різних країнах, щоб донести світові правду про реалії російської агресії і окупації на Донбасі, повідомляє «Східний варіант».

роман Сергія Захарова «Діра»

1 серпня, під час підбиття підсумків медіа-марафону, присвяченого 5 річниці громадянського опору Донбасу російській окупації, представники Міністерства інформаційної політики України розповіли про нове видання гучної книги «українського Бенксі» Сергія Захарова та стратегії її просування в світі.

Як повідомили в Міністерстві, спочатку «Діра» вийшла українською мовою. Але, на даний момент, вона переведена на більш ніж 10 мов, серед яких: російська, англійська, французька, китайська, арабська, естонська, латвійська, литовська, угорська, румунська. Її вже почали презентувати міжнародним журналістам, політиками, дипломатам.

роман Сергія Захарова «Діра»

Цей роман-комікс розповідає про прихід росіян в Донецьк і початку тут масового терору проти всього українського. Агресії в ОРДЛО почав протистояти арт-опір. Група патріотів створила підпільне творче об'єднання «Мурзилка», яке з березня по серпень 2014 року виставляло на вулицях Донецька карикатурні образи нової окупаційної адміністрації та їх пособників.

Головним творцем підпільників і був художник Сергій Захаров, якого разом зі світовою славою незабаром досягла і увага так званого «МГБ ДНР». На початку серпня 2014 року він був спійманий і посаджений «на підвал», де півтора місяці піддавався нелюдським тортурам. Пізніше дивом був звільнений.

роман Сергія Захарова «Діра»

«Сам по собі формат для мене був новий. – розповів Сергій Захаров. – Комікс – це річ, яка зараз тільки набирає обертів і займає свою культурну нішу – дев'ятий вид мистецтва. Він мене «зачепив», тому вже є думки і напрацювання про інші речі, які будуть виконані в цьому форматі ».

«Український Бенксі» також повідав, що планує подальші видання «Діри», але вже в новій, доопрацьованій і розширеної, версії.

Малюнки Сергія Захарова з графічного роману «Діра»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: