fbpx
Сьогодні
21:56 05 Сер 2019

Українські водоканали можуть перейти на погодинну подачу води з 20 серпня

В Українській асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» заявили про можливість переходу водоканалів на погодинну подачу води через брак коштів на оплату електроенергії.

Про це заявила віце-президентка асоціації Ольга Бабій.

Вона нагадала, що з 1 липня повноцінно запрацювала нова модель ринку електроенергії, що спричинило подорожчання електроенергії для підприємств на 25%.

«Піднявши вартість тарифу на передачу для Укренерго, НКРЕКП не підняла вартість води і каналізації. Зараз усі водоканали країни понесли збитки у розмірі близько 200 млн гривень — за один місяць», — сказала Бабій.

Вона наголосила, що в серпні коштів для розрахунку вже не буде. Такі ж проблеми у теплокомуненерго.

«Ми хочемо попередити: з 20 серпня деякі міста вимушені будуть перейти на почасову подачу води, щоб скоротити витрати на електроенергію. Якщо ж ситуація не буде вирішена шляхом законодавчого корегування, водоканали будуть відключати від електропостачання», — сказала представниця асоціації.

«Укрводоканалекологія» бачить два виходи із ситуації: або збільшити тарифи на водопостачання та водовідведення, а також теплопостачання на 20%, або дозволити водоканалам та теплопостачальним підприємствам купувати електроенергію за ціною 1,68 гривні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: