fbpx
Сьогодні
14:39 05 Сер 2019

У "Слузі народу" виступили за повернення України до ПАРЄ

Завдання української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) – просування інтересів України, не варто акцентувати увагу, бере участь чи ні в роботі цієї організації російська делегація, наголошує майбутній народний депутат від партії "Слуга народу", дипломат Богдан Яременко.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наше завдання – не у виключенні Росії, а пропонування своїх позицій, просування тих резолюцій, які відповідають інтересам України. Ми на цьому і зосередимося – це можна робити і з Росією (делегацією РФ в ПАРЄ, – ред), і без Росії", – сказав Яременко відповідаючи на запитання, наскільки доцільно призупинити роботу української делегації в ПАРЄ у відповідь на рішення щодо повернення делегації РФ у ПАРЄ.

Він зазначив, що Рада Європи "поставила під сумнів відданість принципам", і висловив жаль, що українську позицію підтримує невелика кількість держав. "Значить, ми маємо адаптуватися до ситуації та шукати спосіб просувати свої інтереси. Наш інтерес – не у виключенні Росії, а в консолідації підтримки навколо наших поглядів. Ось цим і займаємося", – зазначив Яременко.

За його словами, "стрельнути собі в ногу завжди можна", але це контрпродуктивно.

Майбутній нардеп зазначив, що українська делегація Верховної Ради восьмого скликання в ПАРЄ "часом свою важливу позитивну роботу неправильно акцентувала, дещо зміщувала акценти з політичною метою".

Яременко наголосив, що ПАРЄ – це той майданчик, де можна і треба домовлятися.

"ПАРЄ – організація парламентів. Там немає якоїсь однієї установки – йди, домовляйся, йди говори – у тебе завжди будуть перемоги і завжди будуть поразки. В одних випадках тебе підтримуватимуть, в інших – ти десь не дотягнеш. Це нормальна робота, і навколо неї не треба істерик", – зазначив політик.

За його словами, Україні потрібна ПАРЄ, оскільки вона встановлює стандарти у сфері прав людини. "І нам ці стандарти потрібно запроваджувати у себе в країні", – наголосив Яременко.

Він також зазначив, що наразі не вирішено, яка саме делегація – парламенту попереднього скликання чи нового – братиме участь в осінній сесії ПАРЄ.

"Це залежить від нашого рішення. Ми можемо підтвердити повноваження старої делегації на осінню сесію. Можемо вже сформувати нову. Все залежатиме від нашого розуміння моменту і доцільності. Адже попередня делегація… має посади в комітетах, і з цієї позиції їй деякі питання вирішувати легше, ніж новій (делегації, – ред), у якої ще немає посад. Якщо будуть такі питання, які важливі, і буде доцільно, щоб брала участь стара делегація, я думаю, що ми можемо собі дозволити залишити її. Якщо ж не буде цих питань, звісно, потрібно, щоб швидше виступала нова, вчилася, боролася за місця", – сказав Яременко.

Нагадаємо, ряд національних делегацій оголосили демарш у ПАРЄ після повернення туди РФ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: