Росія збільшила кількість арештів та обшуків в окупованому Криму, – Барієв

За перше півріччя 2019 року в окупованому Криму сталося 73 обшуки, 69 затримань, 97 допитів і бесід, 200 арештів. Також зафіксовані 381 випадок порушення права на справедливий суд, 68 випадків порушення права на найвищий досяжний рівень фізичного та психічного здоров'я.

Про це повідомив в інтерв'ю UATV голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

На його думку, такі дії пов'язані з прагненням Росії досягти того, щоб "небажані" для неї жителі Криму виїжджали за його межі.

"РФ, як країні-окупанту, притаманно робити "зачистку" населення, створювати страх, умови для того, щоб люди починали боятися, якомога більше виїжджали за межі Криму, і безпосередньо заповнювати півострів іншим, власним населенням, щоб більше контролювати цю територію. Першопричиною порушень прав людини є саме окупація Криму", – сказав гість студії.

Також, за його словами, РФ намагається продемонструвати всьому європейському цивілізованому світу і західному світу в цілому, що кримські татари є загрозою ісламського тероризму.

"А сьогодні на міжнародному рівні нашим основним партнером, союзником є саме західний світ", – говорить Барієв.

Також він проаналізував дані про порушення прав людини на окупованому півострові.

"За ці півроку ми помітили такі тенденції. Перша – щодо людей, які безпосередньо знаходяться в катівнях ФСБ, все частіше й частіше проводяться такі запобіжні заходи, як переведення до ШІЗО або карцерів. Кількість випадків значно збільшилася. Крім того, суди починають переглядати або перекваліфіковувати кримінальні справи або кримінальні провадження", – сказав член Меджлісу.

Барієв зазначив, що зараз переслідування відбуваються в основному за релігійним принципом.

"Це так звана справа "Хізб ут-Тахрір", нові арешти, затримання, етапування. Найбільш гучні, масові випадки були в березні 2019 року і в червні 2019 року. 27 березня одночасно було проведено 26 обшуків, 23 людини одночасно заарештовані. А в червні було два випадки – 8 і 9 обшуків і, відповідно, арештів", – сказав голова правління Кримськотатарського ресурсного центру.

Наступна тенденція, на яку Барієв звернув увагу, це те, що було проведено 60 етапувань з Криму на територію РФ, з яких 36 – тільки в першій половині 2019 року.

"Обшуки, затримання, допити збільшилися на 7-9 випадків у порівнянні з таким же періодом 2018 року, але кількість арештів зросла практично в два рази (це нові арешти, їх продовження, зокрема винесення остаточних вироків)", – говорить гість студії .

Крім того, саме за 6 місяців 2019 року було зафіксовано затримання кримськотатарських жінок.

Нагадаємо, постійний представник президента в АР Крим Антон Кориневич зазначив, що до Конституції України може бути внесені зміни на користь кримських татар.

Свіжі дописи

  • Новини

На Київщині благодійний фонд BGV для внутрішньо переміщених осіб організував тренінги  

Благодійний фонд BGV 17 квітня організував тренінги для внутрішньо переміщених осіб у Київській області. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський озвучив потреби Сил оборони для знищення ворога та назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

Російські терористи намагаються скористатись очікуванням України на допомогу. Партнери мають необхідне для знищення російських амбіцій.… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Skvot проведе архітектурну конференцію про відбудову України: у чому рішення

11 травня школа попкультури Skvot проведе архітектурну онлайн-конференцію "Вимір", присвячену реаліям та перспективам галузі в… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Столтенберг заявив, що місце України по праву в НАТО

Місце України по праву в НАТО. Наразі тривають всі відповідні заходи з підтримки та підвищення… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Говорили про фонд на €100 мільярдів для України: Зеленський зустрівся зі Столтенбергом, який прибув до Києва

Сьогодні, 29 квітня, до української столиці із неоголошеним візитом прибув генсек НАТО Єнс Столтенберг. Президент… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Через три роки суцільні рубки лісу в Карпатах будуть заборонені, – постанова

Кабінет міністрів заборонив суцільні рубки головного користування у гірських лісах Карпат. Через три роки документ… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.