fbpx
Сьогодні
20:13 05 Сер 2019

Партію Смешка й кампанію Вілкула фінансувала людина з підприємства Ахметова, - Чесно

Партія "Сила і честь" Ігоря Смешка отримала понад 200 тисяч гривень від працівника компанії Метінвест Холдинг, яка належить олігархові Ринату Ахметову.

Це ж особа дала 1,5 мільйона гривень на президентську кампанію Олександра Вілкула, повідомляє Чесно.

У цілому Сила і честь витратила на виборчу кампанію 26,8 мільйона гривень, левова частка – гроші самої партії. Однак були ще вклади фізичних осіб на суму 248,4 тисячі гривень, більшість з якої – 210 тисяч – переказав Сергій Сухов з Маріуполя. Людина з ідентичними прізвищем, ім'ям та по батькові працює в ТОВ "Метінвест Холдинг".

Дружина Сухова Ксенія обіймає посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Маріупольської міськради.

Активісти заявили, що маріупольські чиновники і працівники підприємств Ріната Ахметова в 2019 році фінансували президентські кампанії Олександра Вілкула та Олега Ляшка. При цьому Сергій Сухов в лютому 2019 перерахував до виборчого фонду Вілкула 1,5 мільйона гривень.

Левову частку з виборчого фонду – 20 млн гривень – партія Смешка витратила на телерекламу. Найбільше за рекламу Сила і честь заплатила ТРК "Україна", який належить тому ж Ахметову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: