fbpx
Сьогодні
19:44 04 Сер 2019

У Києві за 7 місяців зафіксовано більше 650 повідомлень про мінування, розкрито з них лише 11

З 1 січня 2019 року по місту Києву зареєстровано 657 випадків про неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності.

Про це йдеться у відповіді Головного управління Національної поліції у м. Києві на запит Рубрики.

Найчастіше об'єктами повідомлень виступали заклади торгівельної інфраструктури міста (ТЦ «Ашан», «АТБ», «Сільпо») та об'єкти соціальної інфраструктури (дитячі садочки, заклади освіти, лікарні, аптеки, метро та вокзали).

Найпоширеніші шляхи повідомлень про загрозу безпеці громадян та знищення чи пошкодження об'єктів власності – це розсилка листів на електронну пошту адміністрацій суб'єктів мінування, зокрема електронною поштою було надіслано 483 повідомлення з 657 та 166 повідомлень залишено в телефонному режимі.

Зазначається, що оскільки повідомлення надходять електронною поштою з різного роду новостворених акаунтів в мережі Інтернет та телефонних номерів мобільних операторів, які використовуються разово, то вжитими оперативними та слідчими заходами не видається за можливе здійснити адресну прив'язку даних повідомлень.

З усього масиву вказаних повідомлень на даний час працівниками поліції ГУНП у м. Києві розкрито 11 кримінальних правопорушень щодо вказаних замінувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: