fbpx
Сьогодні
12:52 04 Сер 2019

Міжнародна правозахисна організація закликала РФ надати Бекірову негайну медичну допомогу

Фото ТСН

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала російську владу в незаконно анексованому Криму надати ув'язненому й тяжкохворому кримськотатарському активісту Едему Бекірову «негайну й адекватну медичну допомогу».

Про це йдеться у відповідній заяві, опублікованій на сайті організації.

«Російські чиновники в Криму повинні терміново перевести активіста Едема Бекірова до лікарні для діагностики та лікування. Він повинен знаходитися в лікарні, де зможе отримати адекватну медичну допомогу, а не в камері попереднього ув'язнення», – йдеться в заяві Human Rights Watch.

Також у цій правозахисній організації підкреслили, що Бекіров є дуже хворим, а відтак його рідні та адвокати всерйоз хвилюються за його життя.

Європейський суд з прав людини 11 червня цього року прийняв рішення у справі про кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого влада в окупованому РФ Криму звинувачує в незаконному зберіганні зброї й вибухівки: суд постановив негайно перевести ув'язненого до лікарні. Проте росіяни відмовилися це зробити.

Бекіров 31 липня написав заяву про свій намір оголосити голодування у випадку переміщення його із Сімферополя в Красноперекопськ, адже його справу вже передано із суду в Сімферополі до Красноперекопського районного суду.

Раніше повідомлялося, що Балуха у російській колонії вшосте впродовж 4 місяців помістили у штрафний ізолятор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: