fbpx
Сьогодні
17:50 04 Сер 2019

ГПУ не хоче продовжувати розслідування справи по Мангеру, - адвокат

Фото facebook.com/gandziukgate

Строк на розслідування справи по Владиславу Мангеру сплив. І Генпрокуратура не хоче його продовжувати.

Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська в інтерв'ю Громадському радіо.

«Наразі у нас взагалі критична ситуація, тому що прокуратура вирішила, що продовжувати слідство далі, ніж третє серпня 2019 року, вона не буде. Вони виходять з того, що першу підозру оголошували в першій справі 3 серпня 2018 року, вони ігнорують той факт, що безпосередньо Мангеру, Левіну оголошували підозру в грудні і в лютому (рік — це граничний термін проведення досудового розслідування щодо конкретної особи), вони обмежилися для себе третім серпня, далі розслідування не продовжуємо. Я так розумію, що вони чекають, що вщухне суспільний резонанс, і це зійде нанівець.

Ще можна врятувати ситуацію, але цього ніхто не робить. У нас фактично лишається декілька днів. Потрібно відновити провадження. Якщо прокуратура самостійно відновить провадження, то термін, на який вони зупиняли, не рахується в загальний строк, вони трошечки економлять час. Якщо зупинення провадження скасують через суд, то автоматично строк буде вважатися таким, що сплинув. Якщо самостійно зараз відновлять і подадуть клопотання про продовження, вираховуючи термін правильно, у них буде час доробити слідчі дії, які ще не зроблені, допитати Павловського, який ухилявся від допиту тривалий час, провести необхідні експертизи, передати справу принаймні по Мангеру», – пояснює вона.

Закревська зазначає, що лишиться історія з Рищуком і Гордєєвим, яким взагалі не пред'явлена підозра.

№Лишиться історія з Рищуком і Гордєєвим, яким взагалі не пред'явлена підозра. Обшук відбувався таким чином, що всі особи були попереджені про проведення обшуку. Результати та сам процес проведення обшуку про це свідчать. Подальших дій наразі не відбувається. Прокуратура киває на слідство, яке здійснює СБУ, а СБУ киває на прокуратуру, оперативне забезпечення, тобто всі фактично ухиляються від відповідальності.

Президент натякає, що прокурор не їхній, ніякої відповідальності вони за це не несуть [що не так, оскільки є цілком лояльні новій владі заступник]. Якщо чекати нового Генпрокурора, втрачається критичний час, відновити це буде неможливо», – резюмує адвокат.

Нагадаємо, що ГПУ зупинила розслідування причетності Мангера та Левіна у вбивстві Гандзюк.

Пізніше ГПУ прокоментувала призупинення розслідування справи Гандзюк відносно головних фігурантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: