fbpx
Сьогодні
12:45 03 Сер 2019

Україна активізує діалог із НАТО після припинення дії ракетного договору між США та РФ

У відповідь на агресивні дії Росії та з огляду на припинення дії Договору про РСМД Україна активізує діалог із НАТО для обговорення можливих шляхів зміцнення обороноздатності усього східного флангу Альянсу.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"В Україні розчаровані припиненням дії "Договору між США і СРСР про ліквідацію їхніх ракет середньої та меншої дальності" через ситуацію, яку створила навколо нього Росія, і розуміють вимушені дії США", – зазначили в МЗС.

Формально не будучи стороною Договору про РСМД, Україна неухильно дотримувалась його положень протягом усього часу його існування. У 1988-1991 рр. в Україні були ліквідовані всі балістичні та крилаті ракети наземного базування меншої (від 500 до 1000 кілометрів) та середньої дальності (від 1000 до 5500 кілометрів), а також 25 об'єктів, пов'язаних із ними.

Україна спільно зі США засудила розробку та випробування Росією балістичної ракети РС-26 "Рубеж" на дальністьблизько 2200 км, а також розширення бойових характеристик оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер-М".

"В Україні особливо занепокоєні інформацією про те, що Росія розробила та вже розмістила ядерну ракетну систему середньої дальності, в зоні досяжності якої перебувають деякі європейські столиці, а також з приводу проведення у березні 2019 року в окупованому Криму військових навчань із застосуванням комплексу "Іскандер-М", – додали у відомстві.

Нагадаємо, 3 липня Кремль офіційно призупинив дію ракетного договору з США.

А 2 серпня США офіційно вийшли з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, який підписали Рейган і Горбачов для припинення "холодної війни".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: