fbpx
Сьогодні
17:07 03 Сер 2019

США передали Україні техніку та обладнання для розмінування Донбасу

Піротехніки ДержНС отримали техніку та обладнання для гуманітарного розмінування на Донбасі, придбані коштом США.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу МВС.

"2 серпня на навчальному полігоні Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДержНС, що на Київщині, представники Данської групи з розмінування (ДГР) передали піротехнікам ДержНС техніку та обладнання для гуманітарного розмінування на Донбасі, яке було закуплене завдяки підтримці уряду США", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рятувальники отримали оперативно-піротехнічні автомобілі, захисне спорядження, металодетектори, інструменти для ручного розмінування та нетехнічного обстеження. Загальна вартість допомоги – близько 5 мільйонів гривень.

За словами голови ДержНС Руслана Білошицького, починаючи з липня 2014 року піротехнічними підрозділами ДержНС вже розміновано понад 28,3 тисячі гектарів території та 93 гектари акваторії водних об'єктів, знешкоджено близько 173 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляється, ДержНС разом із Данською радою у справах біженців та Данською групою з розмінування реалізують проект "Підготовка та залучення до виконання робіт з гуманітарного розмінування піротехнічних підрозділів ДержНС України". Він передбачає розмінування понад 146 гектарів території Луганської області підрозділами ДержНС та командами ДГР, проведення тренінгів за міжнародними методиками для близько 130 фахівців ДержНС та матеріально-технічне оснащення 6 піротехнічних розрахунків Служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: