fbpx
Сьогодні
11:01 03 Сер 2019

Рішення про повернення РФ до ПАРЄ було помилковим, - Волкер

Спеціальний представник США з переговорів щодо України Курт Волкер вважає, що повернення Росії до ПАРЄ шкодить авторитету Ради Європи.

Про це він сказав в інтерв'ю Тижню.

"Думаю, рішення про повернення Росії до ПАРЄ було помилковим. Воно шкодить авторитету Ради Європи. Це була найважливіша організація із захисту демократичних інститутів та прав людини в Європі, і такий крок завдав великої шкоди її авторитету. Це не означає, що Європа зараз перегортає сторінку й забуває про російську агресію", – наголосив Волкер.

Водночас він зауважив, що нині у світі зростає занепокоєння через втручання РФ у демократичні процеси в західноєвропейських країнах.

"Тепер є чіткість у тому, як люди говорять про Росію. Є стурбованість через загрозу національному суверенітету з боку Москви: скоєння вбивств, замахів на життя на території європейських країн, таких як Велика Британія, застосування хімічної зброї та взагалі готовність використати її. Є глибоке розчарування відсутністю російської реакції на низку питань, які викликають занепокоєння в Східній та Центральній Європі, а подекуди й у Західній, як-от подальша реалізація проекту "Північний потік-2", вплив Кремля на Європу через енергетичну політику. Санкції ЄС зберігаються вже тривалий час. Навіть такі люди, як лідер італійської "Північної ліги" Маттео Сальвіні, починають розуміти, що відносини з Росією матимуть певні наслідки. Ми це бачили в Австрії з відставкою уряду після скандалу з відеозаписами. Роль Росії дедалі більше розглядається як негативна", – додав Волкер.

Він також висловив думку, що в Європі опір Росії насправді посилюється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: