fbpx
Сьогодні
12:05 03 Сер 2019

Позови через проблемні округи можуть вплинути на результат голосування, - Сліпачук

Фото Reuters

Глава ЦВК України Тетяна Сліпачук заявила, що розгляд позовів в суді через проблемні округи можуть вплинути на підсумки голосування на виборах в Раду.

«У провадженнях залишаються судові позови, розгляд яких може вплинути на встановлення результатів голосування», — цитує Сліпачук Інтерфакс-Україна..

За її словами, 13 позовів наразі перебувають у провадженні, зараз є шість проблемних округів — №№ 50, 69, 105, 119, 198, 210.

«Складна ситуація в 50-му окрузі, тому що баталія між кандидатами за перше місце майже переходить за межі правового поля. ЦВК зараз дуже ретельно її контролює. Ця окружна виборча комісія отримала додатковий час для підведення підсумків голосування і внесення уточнень», — розповіла Сліпачук.

За словами Сліпачук, на цьому окрузі буде проведений перерахунок голосів на трьох виборчих дільницях і усунені недоліки.

«У разі, якщо через судові провадження на одномандатному виборчому окрузі не буде підбито підсумки виборів до 5-го серпня, то на цьому окрузі підрахунок голосів триватиме», — додала вона.

Глава ЦВК повідомила, що в цілому після дня голосування 21 липня було подано 74 позови в 23 одномандатних виборчих округах, з них 42-м було відмовлено, п'ять залишили без розгляду, 14 задоволені.

Сліпачук сподівається, що ЦВК зможе підвести остаточні підсумки результатів виборів в Раду до 5 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: