fbpx
Сьогодні
17:15 01 Сер 2019

У Зеленського обіцяють користуватися досягненнями Супрун

Позаштатний радник президента Володимира Зеленського й один із кандидатів на посаду міністра охорони здоров'я Михайло Радуцький сказав, що всі досягнення нинішньої медреформи нове керівництво МОЗ збереже.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

"Нічого, що було зроблено доброго минулими урядами ніхто не збирається скасовувати. Ми не комуністична партія, щоб щось дощенту руйнувати, а потім заново будувати. Ніхто зараз не закриє НСЗУ, ніхто не скасує принцип "гроші ходять за пацієнтом". Щодо вже впровадженої "первинки" я не бачу великих проблем, щоб її згортати. Від оплати за послугу точно йти не будемо", – зазначив Радуцький.

Однак, за його словами, є системні питання, які не допрацьовані.

"Ми вважаємо, що неможливо порахувати необхідну кількість грошей на систему охорони здоров'я, не розуміючи, скільки в країні населення. Тому що якщо нас в 2001 році було 42 млн, то, судячи з постійної інформації уряду, нас вже давно має бути менше. Робити якісь трансформації, не розуміючи, скільки на це потрібно грошей, не маючи більшу частину цих грошей, не можна. за деякими розрахунками, на все, що зараз обіцяно населенню стосовно медреформи, потрібно ще півтора бюджети", – заявив Радуцький.

Крім того, він висловив зауваження щодо відсутності аудиту матеріально-технічної бази.

"Друге, ми не розуміємо, як можна робити зміни без аудиту матеріально-технічної бази. Це принципове питання, тому що виходячи зі стану цієї бази, потрібно писати національні протоколи лікування", – наголосив позаштатний радник президента.

Нагадаємо, що Зеленський призначив Радуцького радником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: