fbpx
Сьогодні
Фото 21:43 01 Сер 2019

"Цікаво, ким я працюю? Заміряй мої шорти": у Запоріжжі вимагають звільнення Марченка

Фото radiosvoboda.org

1 серпня під стінами Запорізької облради відбулася акція за зняття з посади заступника голови облради Владислав Марченка.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

В мітингу взяли участь як чоловіки, так і жінки. З собою вони принесли плакати з написами "#забулазапитатьумарченка", "Цікаво, ким я працюю? Заміряй мої шорти", "Ні сексизму від політиків".

Ініціаторка акції Наталія Лобач сказала, що на дискримінацію необхідно реагувати і що написано вже дві петиції.

#ЗабулазапитатьуМарченка

Фото radiosvoboda.org

"Ми своєю присутністю, своїми плакатами хочемо сказати, що у 21 сторіччі не може бути дискримінаційних висловлювань від людини, яка має спостерігати за тим, аби у нас не було дискримінації. Ми очікуємо реакції від облради. Надіслали звернення, яке підписали десятки людей з усієї України, на яке поки не відреагували. Написали вже дві петиції… Тобто ми хочемо якоїсь реакції. Це більше імпульсивна акція протесту, бо треба щось зробити, треба реагувати, бо трішки часу пройде і більш-менш забудеться ця історія. Розуміємо, що треба вимагати і взагалі робити, аби ця посада була прозора, щоб було зрозуміло, що за людина, яких цінностей, як обирається і що робить на цій посаді", – розповіла ініціаторка акції Наталя Лобач.

#ЗабулазапитатьуМарченка

Фото radiosvoboda.org

До мітингувальників з представників облради ніхто не вийшов.

Поспілкуватися з самим Владиславом Марченко учасникам акції також не вдалося – він виявився відсутнім на робочому місці.

Нагадаємо, українські жінки запустили флешмоб #забулазапитатьумарченка у відповідь на висловлювання заступника голови, уповноваженого із питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству Запорізької облради Владислава Марченка щодо того, як має вдягатися й поводитися жінка.

Пізніше Марченко заявив, що готовий піти з посади після скандалу у соцмережах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: