Суд двічі відмовив ГПУ в арешті майна Ющенка

Печерський суд Києва двічі відмовив слідчому Генпрокуратури в клопотанні про арешт майна колишнього президента Віктора Ющенка.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвали суду.

Наразі є інформація, що суд відмовляв слідчому 9 липня (суддя Підпалий), а потім ще 25 липня (суддя Писанець).

24 травня 2019 Ющенку складено письмове повідомлення про підозру у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах за попередньо змовою групою осіб шляхом зловживання службовим становищем. 28 травня постановою прокурора матеріали щодо Ющенка виділено в окреме провадження. 4 червня колишньому президенту повідомлено про підозру за ч.1 ст.191 КК.

Йдеться  про заволодіння комплексом відпочинку «Пуща Водиця» урочища «Межигір'я» за попередньою змовою групою осіб з прем'єр-міністром, міністром охорони навколишнього середовища і головою НАК «Надра України».

Вартість майна оцінюється у 540 млн грн. Але суд не отримав жодних документів на підтвердження цього. Натомість у договорах між ТОВ «Медінвесттрейд» і «НАК «Надра України» зазначено вартість 93 млн і 91,7 млн грн. Це унеможливлює для суду перевірку обґрунтованості висунутої підозри.

Слідчий просив арештувати майно Ющенка з метою забезпечення можливої його конфіскації у майбутньому. Але суд не отримав даних, що Ющенко намагається відчужити своє майно.

Крім того, розпорядження президента Ющенка 2007 року не скасоване, а договір між ТОВ «Медінвесттрейд» та «НАК «Надра України» 2007 року незаконним в судовому порядку не визнавався.

Суддя Писанець також вважає, що оскільки після виділення матеріалів йдеться про кримінальне провадження 2019 року, то справа підслідна НАБУ, а порушення правил підслідності тягне за собою визнання доказів недопустимими.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура повідомила колишньому президентові Віктору Ющенку про підозру у розтраті 540 млн гривень і пособництві колишньому президенту Віктору Януковичу у заволодінні резиденцією «Межигір'я».

Раніше суд уже відмовлявся заарештувати майно Ющенка, але ГПУ оскаржила це рішення.

Сам Ющенко відкинув всі обвинувачення та зазначив про політичний підтекст виклику в ГПУ.

Свіжі дописи

  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Лідер КНР заявив, що Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною та росією

Пекін виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Зеленський провів засідання Ставки, зокрема говорили про фронт й виробництво зброї

Президент Володимир Зеленський, 6 травня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Зокрема обговорювалося постачання та виробництво… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Франція відправить свого посла на інавгурацію путіна, – ЗМІ

На "інавгурацію президента" російської федерації володимира путіна, яка відбудеться 7 травня, прибуде посол від Франції.… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.