fbpx
Сьогодні
23:08 01 Сер 2019

Лобісти Зеленського у США відзвітували про витрати на формування його іміджу

Лобістська компанія Signal Group Consulting, LLC відзвітувала про роботу, яку вона виконала на користь Володимира Зеленського в США між першим та другим туром президентських виборів в Україні.

Як повідомляє Голос Америки, компанія в офіційних документах вказала, що отримала за свої послуги гонорар $60 тисяч та відшкодування витрат $9 371.

Згідно зі звітом, американські лобісти, починаючи з 3 квітня і до 21 травня 2019 року, коли було закрито контракт, займалися організацією зустрічей представників Зеленського у Вашингтоні. Для цього вони контактували з офісами конгресменів, сенаторів, Державним департаментом, CNN та The Washington Post тощо.

У звіті не вказана дата та склад делегації команди Зеленського. Судячи з активностей, про які відзвітувала Signal Group, українська делегація прибула у Вашингтон 16 квітня або днем раніше. Цього дня в одному з ресторанів міста було замовлено вечерю вартістю $1 900. Компанія також відзвітувала про чималі витрати на таксі та лімузин.

У цей період було проведено зустрічі в Інституті Катона, Держдепі, CSIS, Центрі Карнегі, офісі конгресмена Брендона Бойла, колишнього сенатора Норма Колмана, Раді з національної безпеки. 17 квітня було організовано «зустріч/екскурсію» у Білому домі.

Нагадаємо, що у квітні видання Радіо Свобода повідомило, що Володимир Зеленський, на той момент кандидат у президенти, найняв американську лобістську компанію Signal Group Consulting для формування свого іміджу в США та організації зустрічей представників свого штабу з політиками у Вашингтоні.

За даними видання, Зеленського на переговорах у Вашингтоні мали представляти член партії Слуга народу Іван Баканов і радник із економіки Олег Дубина.

Незабаром штаб Зеленського спростував інформацію про співпрацю з Signal Group Consulting.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: