fbpx
Сьогодні
22:14 01 Сер 2019

Кінотеатри України зобов’язані подвоїти кількість жіночих туалетів, - Мінрегіон

З 1 листопада вступають в дію нові будівельні норми щодо закладів культури, які у 2 рази збільшують кількість жіночих вбиралень у кінотеатрах та театрах при їх новому будівництві або реконструкції.

Про це повідомив у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та регіонального розвитку і ЖКГ Лев Парцхаладзе.

"Тепер розрахунок такий: 1 санітарний прилад на 15 осіб в кінотеатрах та 1 санприлад на 10 осіб в театрах. Їх кількість визначатиметься розрахунковою місткістю цих закладів.

Наприклад, якщо театр розрахований на 600 відвідувачів, то раніше потрібно було проектувати 30 жіночих туалетів (кабінок), а за новими нормами – треба буде 60", – пояснив він.

ЗБІЛЬШУЄМО У 2 РАЗИ КІЛЬКІСТЬ ЖІНОЧИХ ТУАЛЕТІВ У КІНОТЕАТРАХ ТА ТЕАТРАХ!Жінки, приємна новина для вас! Хотів правда…

Posted by Lev Partskhaladze on Thursday, August 1, 2019

Заступник міністра зазначив, що частина туалетних кімнат має обов'язково проектуватися доступними для людей з інвалідністю та інших груп маломобільного населення, а також містити сповивальні столики для немовлят.

"Такі зміни пов'язані з великими чергами, які сьогодні спостерігаються в жіночі вбиральні практично в усіх громадських закладах. Крім цього, як показують дослідження, жінкам для відвідування санітарних кімнат потрібно на 50% більше часу, ніж чоловікам. Тому в громадських місцях пропускна здатність жіночих туалетів значно нижча, ніж чоловічих", – додав він.

Такі зміни щодо збільшення кількості жіночих туалетів планують внести і в інші державні будівельні норми, що стосуються проектування громадських закладів, зокрема, закладів харчування, побутового обслуговування тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: