fbpx
Сьогодні
15:47 31 Лип 2019

Журналісти створили відео-реконструкцію підготовки нападу на Гандзюк

Через рік після нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк журналісти опублікували відео-реконструкцію підготовки до злочину, яка базується на офіційних показах засуджених.

Відео було створене "Слідство.Інфо", яке опубліковане на Ютубі.

Як йдеться у відео, за 18 днів до нападу, Торбін попросив зробити замовлення на вбивство чотирьох хлопців з підрозділу розвідки, яким він командував під час війни на сході України.

Вони намагалися відслідкувати де мешкає Гандзюк, однак їм це не вдавалося.

За 12 днів до нападу роздратований Торбін взяв адресу активістки у Левіна, а далі передав її виконавцям.

Згодом, за 8 днів до нападу виконавці підбирали момент для побиття Гандзюк, однак їх помітила сусідка. Тож вони відмовилися від цієї ідеї та вирішили застосувати у подальшому кислоту.

За 5 днів до нападу вони всі разом поїхали у Каховку, яка за 90 кілометрів від Херсону, де купили сірчану кислоту. Тоді ж Торбін розподілив обов'язки між нападниками.

За день до нападу, 30 липня вранці группа пішла на завдання, але того дня напад не відбувся, бо Гандзюк вийшла не одна, а з чоловіком.

У день нападу (31 липня – ред), близько 8.15 Вишневський помітив службове авто активістки, про що повідомив Грабчука. Коли Гандзюк підходила до авто, Грабчук підбіг та вилив на неї кислоту.

Гандзюк із опіками на 40% поверхні тіла була госпіталізована.

Через 17 днів після нападу Торбін разом з виконавцем Васяновичем роблять спробу втекти. Для цього вони приїздять додому до Ігоря Павловського, помічника народного депутата, відомого у Херсоні своїми зв'язками з правоохоронцями.

Торбіна та Васяновича затримали того ж вечора на автовокзалі Херсону.

Катерина, як відомо, померла через 3 місяці після замаху.

Журналісти наголошують, що через рік після нападу на Гандзюк правоохоронці так і не назвали замовників вбивства. Не технічних, а тих, хто був напряму зацікавлений, щоб активістка припинила свою діяльність.

Нагадуємо, сьогодні – рік з дня нападу на Катерину Гандзюк.

У Херсоні активісти вже провели декілька заходів до річниці замаху.

 

 

Рубрика:
Відео

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: