fbpx
Сьогодні
22:06 31 Лип 2019

В Україні вперше створили інституцію для розвитку медсестер та медбратів

В Україні створили державну установу "Центр розвитку медсестринства МОЗ України"

Про це повідомила очільниця МОЗ Уляна Супрун у Facebook.

"Наша мета — збудувати нову модель розвитку медсестринства, за якої зростуть не лише зарплати медсестер і медбратів, а й їхня роль. Вони матимуть більше повноважень і, відповідно, більше відповідальності та можливостей", – пояснила Супрун.

Вона розповіла про те, які зміни очікують на медсестер і медбратів:

  • Збільшення практичної підготовки на додипломному етапі освіти — аби після навчання фахівці почувалися впевнено і могли виконувати необхідні функції.
  • Запровадження вищої освіти та наукових ступенів за спеціальністю "Медсестринство". Медсестри та медбрати лише в Україні та небагатьох сусідніх країнах не мають вищої освіти та достатньо повноважень.
  • Безперервний професійний розвиток, коли фахівці навчаються постійно. Цьогоріч таку систему запровадили для лікарів.
  • Розширення повноважень медичної сестри та медичного брата, а отже і посилення їхньої ролі. У більшості країн світу до обов'язків медсестер і медбратів входить значний обсяг роботи, яку в Україні виконують виключно лікарі.
  • Буде визначено професійний стандарт — чіткі правила, за якими працюватимуть медсестри і медбрати, розроблятимуться спільно з Мінінстерством соціальної політики України.
  • Медсестри і медбрати матимуть можливість отримати сертифікат, розширити свої повноваження і, відповідно, претендувати на підвищення зарплат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: