fbpx
Сьогодні
19:33 31 Лип 2019

В "ОПОРІ" розповіли, скільки спостерігачів було залучено на парламентських виборах

На достроких парламентських виборах працювало понад дві тисячі спостерігачів "Громадянської мережі "ОПОРА".

Про це розповіла координаторка "Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська в інтерв'ю для Рубрики.

"Майже 1,5 тисячі працювало на рівні дільничних виборчих комісій, решта – в окружних виборчих комісіях за ротаційним принципом, а також 200 довготермінових спостерігачів, які відслідковують вибори з офіційного їх початку до завершення всіх процедур щодо встановлення результатів", – зазначила Айвазовська.

Також вона розповіла, що за кордоном є багато бажаючих стати спостерігачами від "ОПОРИ". "Але не маємо можливості зробити ключове – навчити їх, організувати курс, щоб люди не лише фізично були присутні на дільницях, а і чітко розуміли, яка їх роль та як виглядають порушення. Крім того, за кордоном голосує настільки мало виборців, що це не впливає на результати голосування по країні вцілому, тому важливо сфокусовуватись все ж на країні. Також система реєстрації спостерігачів передбачає збір персонального написаних ними заяв на згоду виконувати ці функції та документів, а потім реєстрація в ЦВК, тому фізично зібрати документи від спостерігачів з 72 країн неефективне завдання", – зазначає Айвазовська.

Читай повністю інтерв'ю у рубриці "Небайдужа": Що робити з двійниками та якими мають бути наступні вибори? Відповідає Ольга Айвазовська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: