fbpx
Сьогодні
17:08 31 Лип 2019

Україні вже час переходити на чисту пропорційну виборчу систему, - Айвазовська

Фото: Рубрика

Політична партія "Слуга народу" публічно заявляла, що це "третій тур президентських виборів". Для виборця, який голосував за президента Зеленського, по суті, не було інших варіантів, ніж голосувати за цю партію і їхнього кандидата в мажоритарних округах.

Про це в інтерв'ю для "Рубрики" зазначила координаторка "Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

"Як на мене, це свідчить, що нам вже час переходити на чисту пропорційну виборчу систему, тому що в округах підтримували саме тих, хто представляє конкретну політичну партію. Досить дурити себе і суспільство. Імена, біографічні відомості, програмні завдання взагалі були другорядні. Але цей ефект є лише частково унікальним. Згадайте, парламентські вибори у Франції після обрання Президентом Еммануеля Макрона, його нова політична партія "Вперед, Републіко!" перемогла, хоча в таких досить політично консервативних суспільствах це дійсно була революція. Кількісний результат – це знову ж таки капіталізація запиту на нові обличчя", – вважає Айвазовська.

Читай повністю інтерв'ю у рубриці "Небайдужа": Що робити з двійниками та якими мають бути наступні вибори? Відповідає Ольга Айвазовська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: