fbpx
Сьогодні
09:05 31 Лип 2019

У "Слузі народу" розповіли, які закони будуть розглянуті у новій Раді першочергово

У партії "Слуга народу" розповідають, що Верховної Ради ІХ скликання готуються до розгляду законопроекти про процедуру імпічменту президента і зняття депутатської недоторканності.

Про це повідомив в ефірі ObozTV кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу" Віталій Безгін.

Безгін нагадав, що деякі невідкладні законопроекти, які президент Володимир Зеленський подавав ще в попередню Раду, так і не були проголосовані.

"Це стосується, наприклад, процедури імпічменту президента", – уточнив політик.

На питання, які ще законопроекти від глави держави можуть бути внесені і розглянуті Радою в перший же тиждень, Безгін відповів:

"Зараз цей список напрацьовується. Я думаю, він стане публічним протягом найближчих тижнів. Там йде активна робота, і не тільки з питань недоторканності і контролю над депутатською діяльністю. Вона стосується і економічного блоку. З цього боку буде подача дуже невідкладних і термінових законопроектів".

Представник президентської партії не виключив, що з імовірністю "50 на 50" вже в перший тиждень народні обранці знімуть з себе недоторканність. Однак це може статися і пізніше – наприклад, протягом першого місяця.

"Ми будемо над цим працювати. Щоб зробити це якомога швидше. Це один з пріоритетів, і це буде відбуватися найближчим часом", – запевнив Безгін.

Він додав, що в перший місяць роботи (у вересні) депутати також планують розглянути проект Закону про засади адміністративно-територіального устрою України і законопроект про столицю.

Нагадаємо, учора Дубінський створив депутатську групу "Справедливість" у межах фракції "Слуга народу", що є порушенням регламенту Верховної Ради.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: