fbpx
Сьогодні
18:37 31 Лип 2019

Позачергові місцеві вибори не вигідні партії "Слуга народу", - Айвазовська

Фото: Рубрика

Позачергові місцеві вибори не вигідні партії "Слуга народу". Цей рік місцева влада може бути громовідводом для Зеленського.

Про це в інтерв'ю для "Рубрики" заявила координаторка "Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

"За чинною Конституцією чергові мають бути вже у 2020 році, або в останню неділю жовтня 5 року повноважень. Цей рік місцева влада може бути громовідводом. Володимир Зеленський і далі буде критикувати, відвідувати органи місцевого самоврядування і заявляти про те, що ті чи інші чиновники недобросовісні. Адже маючи абсолютну владу законодавчу і виконавчу, очевидно, стверджувати, що щось не вдалось через третю сторону політичного процесу, уже не так просто буде", – вважає експертка.

"Позачергові місцеві вибори не вигідні українському бюджету і українському народу. Тоді не буде завершена реформа децентралізації. Це великий виклик, і про це говорять наші західні партнери. До 2020 року мало би завершитись добровільне об'єднання громад. Громади вийшли на прямі міжбюджетні стосунки, потім за планом – об'єднання вже у недобровільний спосіб решти громад і проведення виборів, укрупнення районів та завершення терадмінреформи. Вибори повинні бути завершальним етапом реформи, а не зупиняти її", – наголосила Айвазовська.

Читай повністю інтерв'ю у рубриці "Небайдужа": Що робити з двійниками та якими мають бути наступні вибори? Відповідає Ольга Айвазовська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: