fbpx
Сьогодні
21:12 31 Лип 2019

Айвазовська вважає, що депутатська недоторканність повинна залишитися в обмеженому вигляді

Попри те, що скасування депутатської недоторканості дуже популярне серед суспільства, це просто буде інструментом впливу на депутата, він перестане бути незалежним.

Про це заявила координаторка "Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська в інтерв'ю для Рубрики.

"Взагалі, для скасування депутатської недоторканності потрібні зміни до Конституції. Але "Слуга народу" має шанси провести це через парламент. Я вважаю це дуже небезпечною тенденцією", – зазначає експертка.

"Депутат не може позбавлятися мандату через те, що голосує не так, як фракція. Або якщо сказав щось в розріз лінії фракції. А може вся фракція помиляється, або керівництво фракції має якісь власні корупційні інтереси? Депутат може голосувати так, як він вважає за необхідне і мати ту позицію, яку він відстоює в силу своїх переконань. Але депутат має піддаватися розслідуванню у випадку вчинення дій кримінального характеру, наприклад, якщо він збив людину на дорозі, або якщо вкрав і є відео, на якому він бере хабар. Тоді не потрібно питати у парламенту дозволу на розслідування справи. Депутатська недоторканність повинна бути, але в обмеженому вигляді", – вважає Айвазовська.

Читай повністю інтерв'ю у рубриці "Небайдужа": Що робити з двійниками та якими мають бути наступні вибори? Відповідає Ольга Айвазовська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: