Справи Вербицького і Луценка не розглядається вже близько року

Судовий розгляд щодо двох фігурантів відомої кримінальної справи викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка "застряг" через численні самовідводи суддів Печерського суду.

Про це повідомляє Insider.

Один із обвинувачених – "тітушка" Олександр Медведь. За версією прокуратури, його роль була – стояти "на шухері", коли викрадали активістів з лікарні.

Разом з ним у провадженні, яке розглядає Печерський суд, фігурує і водій буса Віктор Тиднюк. Він, нібито, відвозив активістів до лісу. Однак, зараз він у розшуку. Тиднюк втік ймовірно до окупованого Криму ще в 2014 році.

Суддя Печерського суду Світлана Смик слухала справу Медведя і Тиднюка до 2018 року, а потім здійснила самовідвод.  Причиною стало те, що в 2017 році, вона брала участь в одному засіданні щодо іншого фігуранта – Олександра Волкова. На той момент, це була вже інша справа, адже справу Медведя і Тиднюка виокремили із великого провадження про викрадення людей під час Революції Гідності.

"Смик заявила самовідвід, коли слухали вже по суті, а не коли вона тільки вступала в цю справу", – зазначила пані Закревська, яка є адвокатом.

Її дивує, що суддя не знала про таку причину самовідводу раніше.

Після цього справу мають почати слухати заново, але для цього потрібно призначити нового суддю. Всі судді, яких досі призначала система авторозподілу, заявляють самовідводи з тієї ж причини.

Як пояснила Євгенія Закревська, у 2017 році саме судді Печерського суду обирали запобіжні заходи фігурантам великого провадження, зокрема і Волкову. Тепер ці судді відмовляються розглядати справу Медведя та Тиднюка.

29 липня суддя Сергій Вовк мав розглядати самовідвід судді Світлани Шапутько. Через те, що сторони були відсутні, суддя приймав рішення про задоволення самовідводу у своєму кабінеті та у засідання не виходив. Відтак, яке рішення прийняв суддя, стане відомо на сайті суду за кілька днів.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.