fbpx
Сьогодні
08:54 30 Лип 2019

Порошенко вважає, що "ЄС" могла набрати більше 8,1%

Екс-президент України та нинішній глава партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко заявляє, що партія могла б претендувати на більше, якби не розпорошеність політичних сил.

Таке зауваження він зробив у інтерв'ю УП.

"На скільки об'єктивно ми могли претендувати? На багато більше. Це вже зараз я можу це сказати. Хочу наголосити, що під час виборчої кампанії я ніколи про це не говорив", – зазначив Порошенко, коли журналіст згадав про 8,1% голосів, які отримала "Європейська Солідарність" на виборах.

На його думку, виною тому політичні партії, які вирішили йти одноосібно замість об'єднання.

"У нас був десяток політичних сил, які набирали від 1 до 3%. Вони розуміли, що у них немає жодного шансу, але керуючись чи то власними амбіціями, чи то будь-якими іншими мотиваціями, пішли, і 15-20% голосів були розпорошені", – зазначив глава "ЄС".

Коли журналіст попросив уточнити, кого саме Порошенко має на увазі, той назвав "Самопоміч", Гройсмана, "Свободу" та інші партії, які опинилися за межею 5%-ого бар'єру.

За його словами, об'єднання усіх цих сил було реальним, і разом вони могли цілком посісти 2-ге місце в парламенті.

"Йдеться про те, що в програмних положеннях різких відмінностей не було. Де-факто це означає, що просто в угоду амбіціям окремих лідерів цих партій ми голоси демократичних сил віддали або "Слузі народу", або "Опоблоку". Я вважаю, що це була помилка", – підсумував Порошенко

Нагадаємо, вчора Порошенко з родиною відлетів до Туреччини.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: