fbpx
Сьогодні
16:50 30 Лип 2019

Офіційно: суд наклав арешт на танкер "NEYMA"

Суд визнав правомірність накладення арешту на російський танкер NEYMA, який був затриманий СБУ за блокування проходу уркаїнським кораблям у Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він зазнчив, що українським судом було перевірено правомірність дій військових прокурорів та слідчих СБУ, а також дотримання ними вимог закону під час проведення 25 липня обшуку вищезгаданого судна.

"За результатами розгляду відповідного клопотання судом накладено арешт на вказане судно разом з вилученими під час обшуку документами. Ми це зробили. Крапка!" – написав Матіос.

Також він розвіяв інформацію росЗМІ нібито про незаконне проведення працівниками правоохоронних органів слідчих дій без консула РФ.

"Пояснюю – судно, після проходження ним прикордонного та митного контролю на території України, вважається таким, що має відкритий кордон.  Відповідно до норм діючих міжнародних договорів, ратифікованих як Росією, так і Україною, необхідності отримання згоди або дозволу представника дипломатичного представництва або консульської установи іноземної держави для проведення на території України слідчих дій на морському або річковому транспорті не передбачено", – наголосив Матіос.

"Ми це зробити законно. Крапка!!!", – іще раз підкреслив головний військовий прокурор.

Суд NEYMA Суд NEYMA

Нагадаємо, 25 липня в Ізмаїлі було затримано російський танкер, котрий блокував у Керчинській протоці українські кораблі.

Росія відреагувала на це та пригрозила Україні.

Згодом  СБУ опублікувало відео із затриманням.

Пізніше стало відомо, що екіпаж із затриманого танкера відпустили додому.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: