fbpx
Сьогодні
09:09 30 Лип 2019

Львів'яни розробили додаток, що допоможе прибрати Карпати

У серпні 2019 року в Україні запустять додаток EcoHike для очищення Карпатських гір від сміття.

Проект реалізує львівська команда компанії GlobalLogic, передає Інтерфакс-Україна.

"Інтерактивна платформа EcoHike дозволить туристам повідомляти про скупчення сміття: пластика, скла та інших відходів, а також про незаконні вирубки лісу, – пояснює керівник проекту і консультант GlobalLogic Юрій Голованов. – Необхідно лише вказати місце локації відходів та надіслати фотографії, описавши проблему, потім повідомлення користувачів проходитимуть попередню модерацію, хоча незабаром, можливо, проект перейде на постмодерацію".

Інші користувачі можуть прокласти маршрут свого відпочинку так, щоб прибрати відмічену територію і змінити інформацію про неї у додатку, продовжує Юрій Голованов.

карпати сміття

"Ідея створення додатку EcoHike з'явилася після походу на гору Хомяк – на схилах виявили багато сміття залишеного туристами, – розповів Юрій Голованов. – Прибрати гори можна лише масштабувавши процес з допомогою хмарних і мобільних технологій, завдяки спільним зусиллям багатьох небайдужих людей".

За його словами, у подальшому додаток буде удосконалений і, можливо, розширений на інші регіони, геймеризація процесу – визначення найактивніших екологічно свідомих користувачів.

"Ми б хотіли створити комюніті небайдужих до проблем екології туристів, – пояснює Юрій Голованов. – До того ж ми відкриті до співробітництва з екоактивістами та іншими організаціями, оскільки силами подорожуючих не вдасться, приміром, вирішити проблему незаконних вирубок".

Додаток EcoHike доступний лише в українському App Store и Google Play.

Раніше Рубрика розповідала, як правильно сортувати скло.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: