fbpx
Сьогодні
14:39 30 Лип 2019

Активісти звернулися до Зеленського із закликом захистити виборчі права переселенців

У зверненні 75 активістів наголошують на  потребі започаткувати діалог для вирішення актуальної проблеми із захисту виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та трудових мігрантів.

Про звернення повідомляють у громадському холдингу "Група впливу".

"Протягом 2014-2019 рр. ми приклали значних зусиль для забезпечення виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та трудових мігрантів, – відзначаються автори звернення. – Враховуючи міжнародні стандарти, підготували низку законопроектів, провели масштабні інформаційні кампанії та активно працювали із народними депутатами. На жаль, Верховна Рада України VIII скликання провалила завдання із захисту прав внутрішньо переміщених осіб та інших груп виборців. Це було викликано безсистемністю державної політики щодо переселенців та мешканців тимчасово окупованих територій, домінуванням політичних мотивів у процесі прийняття рішень".

Автори звернення звертають увагу гаранта Конституції, що лише 1% з 4,5 мільйонів наших громадян, які мають виборчу адресу на тимчасово окупованих територіях, мали змогу проголосувати на позачергових виборах народних депутатів України. "На місцевих виборах внутрішньо переміщені особи взагалі не мають можливості реалізувати конституційне право голосу", – наголошують лідери громадських організацій та об'єднань.

"Сподіваємось, що Президент України та новий парламент зможуть припинити довготривалу бездіяльність держави і оперативно після початку роботи парламенту ІХ скликання вирішити нагальні проблеми у сфері виборчих прав громадян, – йдеться у зверненні. – Зустріч із Вами дозволить не лише напрацювати першочергові рішення для захисту прав громадян, але і подати сигнал суспільству про завершення періоду байдужості до проблем переселенців та мешканців тимчасово окупованих територій. Цей поступ вже має підготовлену основу – розроблено і широко обговорено проект Закону України №6240 "Про забезпечення виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян".

"Ми бачимо шанси для суттєвого прогресу у сфері виборчих прав внутрішньо переміщених осіб і звертаємось до Вас із закликом виступити на правах гаранта прав і свобод громадян, ініціатором цих зрушень. Висловлюємо готовність зустрітися у зручний для Вас час", – завершують свій лист до Президента Володимира Зеленського лідери неурядових організацій.

Раніше Президент звільнив Короля Артура.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: