fbpx
Сьогодні
12:55 29 Лип 2019

У Києві відбувся Велопарад дівчат #KyivCycleChic 2019

Кілька сотень людей проїхались велосипедом по Києву під час Велопараду дівчат #KyivCycleChic 2019.

Про це повідомляє U-Cycle, яка і була організатором.

Головною умовою велопараду було приїхати у стилі KyivCycleChic. Стиль вуличної моди CycleChic (Сайкл Шик) виник у європейських містах і дослівно перекладається як «велосипедний шик». Він руйнує стереотипи про велосипедну їзду як лише спортивну практику, що вимагає спортивного екіпірування і доступна не для всіх.

"На противагу велоспорту стиль СycleChic робить акцент на повсякденному одязі та звичайних велосипедах. Люди, які вибирають цей стиль, переосмислюють велосипед як ефективний транспорт, що полегшує життя", – кажуть організатори.

Велопарад дівчат 2019 Велопарад дівчат 2019

Основна мета: Велопарад дівчат демонструє, що велосипед — це транспорт, а не лише спорт, а ваш стиль одягу визначаєте ви, а не ваш велосипед. Зокрема, жіноча частка велосипедистів Києва складає лише 11-20%, тож організатори бажають зробити велосипед більш популярним і серед дівчат.

Учасниці та учасники Велопараду дівчат проїхали від Театру опери та балету до Національного музею історії України київськими вулицями по двох маршрутах — Light (5 км) і Hard (11 км). Перекриття доріг не було, Велопарад дівчат рухався за Правилами дорожнього руху проїзною частиною вулиць у супроводі мотоциклівстів і патрульної поліції.

Велопарад дівчат 2019

Велопарад дівчат 2019

Велопарад дівчат закінчився біля Національного історичного музею України концертом гурту Plan B і пікніком.

Велопарад дівчат 2019

Нагадаємо, що в Україні вперше пройде конкурс під назвою "Велопрацедавець року".

Рубрика:
Фото

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: