fbpx
Сьогодні
20:45 29 Лип 2019

Члени ОВК на Донеччині зникли разом з протоколами

Фото Reuters

У Покровську на Донеччині зник голова та секретар окружної виборчої комісії №50 разом з протоколами.

Про це повідомив кандидат у народні депутати по округу №50 Сергій Кошуков, передає Громадське.

"З 26 на 27 липня вони виїхали до Києва, але досі вони не доїхали до Києва та не повернулись у Покровськ. Я написав заяву до поліції, що зникли люди. Наші спостерігачі спілкувались з членами ЦВК, і ті підтвердили, що комісія з 50-го округу не приїжджала та ніякі протоколи не привозила. Більше того, ЦВК не викликала їх до Києва, тож вони взагалі не мали туди їхати", – розповів кандидат.

За словами Кошукова, поїздка до Києва була зручним маневром, щоб змусити розійтись людей, які під стінами ОВК вимагали чесного підрахунку голосів.

Кошуков зазначив, що за протоколами, які є на руках у спостерігачів, перемогу мав би отримати самовисуванець Андрій Аксьонов, а не кандидат від "Опозиційного блоку" Руслан Требушкін, який виграв вибори згідно з даними окружної виборчої комісії.

"Але достатньо перерахувати лише одну дільницю з чотирьох, по яких, згідно з рішеннями судів, має відбутись перерахунок, і переможцем стане Аксьонов", – переконаний Кошуков.

Крім того, кандидат заявив, що вимагатиме оголошення перевиборів на 50-му окрузі.

Водночас у прес-службі Центрвиборчкому Громадському заявили, що протокол з мокрими печатками від округу №50 вони вже отримали й члени ЦВК опрацьовують його.

"Вона (окружна комісія – ред., ) свою місію виконала", – сказали в прес-службі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: