fbpx
Сьогодні
14:39 28 Лип 2019

У ПЦУ розколу немає, - Епіфаній

Фото: Ukrinform

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній прокоментував намагання патріарха Філарета відновити УПЦ КП і наголосив, що розколу в Православній церкві України немає, а є лише думка однієї особи — Філарета.

Про це митрополит Епіфаній заявив під час спілкування з журналістами після молебня на честь 1031-річчя хрещення Руси-України, повідомляє Укрінформ.

"Загалом ми повинні констатувати, що розколу в Українській православній церкві немає. Є тільки особлива думка і воля однієї особи, одного ієрарха — почесного патріарха Філарета, який залишається зараз діючим архієреєм Православної церкви України", – наголосив митрополит.

Предстоятель ПЦУ зауважив, що український народ підтримує вже визнану Православну церкву України.

"І тому воля однієї людини не буде диктувати умови всій церкві, як далі їй розвивати своє майбутнє. Тому ми бачимо зараз підтримку того процесу, який відбувається, і віримо, що в подальшому все більше і більше православних українців будуть долучатися до нашої визнаної Православної церкви України", – сказав митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, Філарет на власному соборі заявив про відновлення УПЦ КП, а згодом створив синод самопроголошеного Київського патріархату.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: